logo

Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Agencija za državnu službu

undpmts

"Ne možeš drugome dati svoje znanje; možeš mu samo pomoći da ga otkrije u sebi" Galileo GalileiKalendar obuka

Decembar 2017
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
VI. Godišnja konferencija za jedinice lokalne samouprave, 28.11.2017.


AKTUELNOSTI

Sastanak sa načelnicima i kontakt osobama za obuku u sistemu JLS

NAJAVA DOGAĐAJA

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Singapur upitalo je poziv za učešće jednog bosanskohercegovačkog stručnjaka na kursu “ Building A Future-Ready Public Service ".
Sarajevo, januar 2018. godine
Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine organizuje program mentorstva za organe uprave u Federaciji BiH u procesu primjene CAF modela za upravljanje kvalitetom.
Vlada Malezije dostavila je ponudu za učešće državnih službenika iz Bosne i Hercegovine na stručnom kursu: „Managing Diversity in a Globalising World: The Way Forward“ .
Sarajevo, novembar i decembar 2017. godine

AKTUELNOSTI / VIJESTI

Važno obavještenje:Prolongira se obuka iz oblasti javnih politika

Konjic, 7 i 8.3.2017.godine

Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Uredom koordinatora za reformu javne uprave u BiH, a u okviru provedbe Projekta Jačanje kapaciteta za strateško planiranje i razvoj politika (SPPD II), organizuje program stručnog osposobljavanja državnih službenika u oblasti javnih politika. Obavještavamo vas da se prolongira Prvi modul programa za razvoj politika koji je bio planiran da se održi u Konjicu u periodu od 07.-08. marta 2017. godine, zbog nedovoljnog broja prijavljenih učesnika. Novi termin održavanja obuke bit će naknadno saopšten. Implementator ove aktivnosti je Djikić Consulting iz Sarajeva, a predavač Boris Maslo.

Cilj ove edukacije je poboljšanje kapaciteta, strukture i koordinacije za donošenje javnih politika.

Ciljnu grupu čine rukovodeći državni službenici uključujući i šefove unutrašnjih organizacionih jedinica federalnih ministarstava Vlade Federacije BiH. Strukturu ovog programa čine četiri modula kako slijedi:

Modul I – Uvod u razvoj javnih politika

Modul II – Formulisanje javnih politika

Modul III –Procjena uticaja opcija (PUP/RIA) kao standardni analitički postupak, odabir optimalne opcije i izrada prijedloga politika

Modul IV – Monitoring i evaluacija politika i zakonodavstva (SIGMA korak 12) u procesu izrade javne politike

Način prijavljivanja:

- putem web stranice Agencije www.obuke.adsfbih.gov.ba  uz obavezno navođenje kontakt osobe za obuku. Ispunjavanjem on-line prijave polaznici izjavljuju da su dobili saglasnost rukovodioca organa za učešće na ovoj edukaciji.

 

Prijava je moguća do dana oduke.

Selekcija će se realizirati u skladu sa članom 6. Uredbe o planiranju, organizaciji i provedbi stručnog obrazovanja i usavršavanja državnih službenika u organima državne službe u FBiH (''Službene novine FBiH'', 74/12). Obavijest o izvršenoj selekciji i detaljan dnevni red bit će proslijeđeni putem elektronske pošte, tri dana prije planiranog početka održavanja obuke.

Naknada troškova: Projekat pokriva troškove prevoza i troškove smještaja za sve polaznike obuke. Za naknadu troškova prevoza vlastitim vozilom potrebno je da se sipa gorivo na dan polaska i da se osoblju projekta prezentira račun radi utvrđivanja cijene goriva tog dana. Isplate se vrše nakon održavanja događaja na osnovu priznanice koju će biti potrebno potpisati tog dana. Plaćanje se vrši bankovnim putem, te je za tu svrhu planirano potpisivanje ugovora o djelu.

Program obuke možete preuzeti ovdje.

 

Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine

Kulovića broj 7, 71000 Sarajevo

Telefon: +387 (0)33 552 040

Fax: +387 (0)33 552 051

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Izradu portala je podržao UNDP BiH u okviru projekta „Sistem obuke za jedinice lokalne samouprave".

DanasDanas1243
Ukupno posjetaUkupno posjeta798734
Logirani korisnici 0
Gosti 33