logo

Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Agencija za državnu službu

undpmts

"Ne možeš drugome dati svoje znanje; možeš mu samo pomoći da ga otkrije u sebi" Galileo GalileiKalendar obuka

Februar 2019
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3
VI. Godišnja konferencija za jedinice lokalne samouprave, 28.11.2017.

Fotografije sa VII konferencije


AKTUELNOSTI

Sastanak sa načelnicima i kontakt osobama za obuku u sistemu JLS

NAJAVA DOGAĐAJA

 Prijave u toku.

AKTUELNOSTI / VIJESTI

Procjena uticaja propisa i redukcija administrativnih barijera, treći modul-specijalistički nivo

02. mart 2018., Sarajevo

Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Uredom koordinatora za reformu javne uprave u BiH, organizuje jednodnevni program obuke na temu: “Procjena uticaja propisa i redukcija administrativnih barijera –treći modul, specijalistički nivo “ u Sarajevu 02. marta 2018. godine.

Obuka se realizira u okviru projekta "Uspostavljanje i/ili jačanje kapaciteta institucije za kontrolu propisa i uspostavljanje sistema redukcije administrativnih prepreka", a implementira ga konzorcij Commerce Engineering d.o.o., Mostar, Commerece Media d.o.o., Mostar, Teza, Sofia, Bugarska, Materna, Sofia, Bugarska.

Mjesto održavanja: Hotel Hills, Butmirska cesta br. 18, Ilidža.

Svrha održavanja obuke je izgradnja i/ili jačanje ljudskih kapaciteta za provođenje poslova redukcije administrativnih prepreka i procjene uticaja propisa u organima uprave.

Ciljnu grupu čine uposlenici organa uprave, kordinatori procjene uticaja propisa i osobe koje rade u ime kontrolnih tijela.

Predavači: dr. Veljko Trivun, prof. Vedad Silajdžić, prof. Fatima Mahmutćehajić i doc. Adela Delalić

Moderator: Mirsada Jahić

Način prijavljivanja:
Pravo učešća imaju uposlenici organa državne službe koje imenuju rukovoditelji organa uprave i koji blagovremeno izvrše on-line prijavu, isključivo putem web stranice Agencije www.obuke.adsfbih.gov.ba, uz obavezno navođenje kontakt osobe za obuku. Ispunjavanjem on-line prijave polaznici izjavljuju da su dobili saglasnost neposrednog rukovodioca i rukovodioca organa za učešće na ovoj edukaciji.
Napomena: Prilikom on-line prijavljivanja potrebno popuniti sve tražene podatke. U kolonu: „Vrsta programa obuke“, upisati: „projekti/donacije“.

Krajnji rok za dostavljanje prijavnih obrazaca je 26. februar 2018. godine.

Selekcija će se realizirati u skladu sa članom 6. Uredbe o planiranju, organizaciji i provedbi stručnog obrazovanja i usavršavanja državnih službenika u organima državne službe u FBiH (''Službene novine FBiH'', 74/12).

Obavijest o izvršenoj selekciji sa detaljnim dnevnim redom bit će proslijeđena putem elektronske pošte, tri dana prije planiranog početka održavanja obuke.

NAPOMENA: Troškove ishrane i prijevoza učesnika snosi projekt. Za refundaciju troškova prijevoza za polaznike koji na obuku dolaze izvan mjesta rada, potrebno je prijaviti troškove najmanje 3 dana prije održavanja obuke sa sljedećim informacijama: datum obuke, ime i prezime, putna relacija (npr. Livno-Sarajevo-Livno), vrsta prijevoza: privatno vozilo ili javni prijevoz. Navedene informacije treba dostaviti gosp. Jeleni Dubovina na mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ukoliko polaznik dolazi javnim prijevozom, treba dostaviti informaciju o novčanom iznosu karte, te po povratku sa obuke, orginal karte. Učesnici koji dolaze privatnim automobilom trebaju donijeti račun od goriva sa datumom održavanja obuke (naknada troškova za gorivo je 0,20% od cijene 1 litra goriva po prijeđenom kilometru). Detalji oko isplate troškova prijevoza bit će dogovoreni na dan održavanja obuke.

Refundancija potrošenog goriva za službena vozila se ne isplaćuje.Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine

Kulovića broj 7, 71000 Sarajevo

Telefon: +387 (0)33 552 040

Fax: +387 (0)33 552 051

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Izradu portala je podržao UNDP BiH u okviru projekta „Sistem obuke za jedinice lokalne samouprave".

DanasDanas445
Ukupno posjetaUkupno posjeta1564987
Logirani korisnici 0
Gosti 20