Šta je koučing i zašto je važan?

Online, 17. i 18. septembar 2020. godine

Polaznici dvodnevne obuke na temu „Koučing“ koja je održana 17. i 18. septembra 2020. gopdine saznali su da je cilj koučinga da pomogne uposlenicima da ostvare ciljeve lične i organizacijske, da premoste procjep izmedu trenutnih sposobnosti i budućih kompetencija, da razviju dodatne kompetencije, aktiviraju skrivene talente i kreativnost i proizvedu željene rezultate na individualnom i timskom nivou, ali i postignu vrhunske rezultate.

U interakciji sa polaznicima, trenerica Amela Tiganj je govorila o tome kako primjeniti koučing u radnom okruženju i kako stvoriti najbolje od raspoloživih resursa.

Iznijela je podatke o rezultatima primjene koučinga, koji govore o tome da:

• 80% uposlenika iz procesa koučinga izlazi sa povećanim samopouzdanjem
• Preko 70% uposlenika pokazuje poboljšanje radne izvedbe
• 86% kompanija raportiraju povrat investicije na koučing uposlenika

 

Dvodnevnoj radionici je prisustvovao 31 polaznik, a rezultirala je sljedećim zaključcima:

• Koučing je potreba novog načina rada
• Korištenje koučinga djeluje na stvaranje produktivne radne atmosfere
• Korištenje koučinga kao metode rada pozitivno djeluje na imidž rukovodioca
• Koučing je komunikacija, a pozitivna komunikacija vodi ka boljim međusobnim vezama
• Koučing značajno povećava kapacitete uposlenika