Realizovan šestodnevni program obuke Menadžeri EU pojekata za uposlenike JLS

Online, decembar 2020.-januar 2021. godine

Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, u okviru Programa obuke za jedinice lokalne samouprave u Federaciji BiH-timove za upravljanje projektima, organizovala je  šestodnevni program obuke na temu „Menadžeri EU projekata“.

Cilj obuke bio je osnažiti kapacitete službenika koji rade na poslovima EU integracija za osmišljavanje projektnih ideja, ispunjavanje detaljnih projektnih prijava, uspješnu provedbu projekata, te stvaranje partnerske i informacijske mreže za uspješno upravljanje EU projektima.

Ciljnu grupu činili su uposlenici jedinica lokalne samouprave Federacije BiH koji rade na projektima. Na obuci je uzelo učešće 28 polaznika iz  17 organa državne službe koji su,  u periodu od decembra 2020. do kraja januara 2021 godine, kroz tri modula, na praktičan i interaktivan način stekli znanja i vještine o fazama projektnog ciklusa te razvili četiri projektne ideje.

U okviru posljednjeg modula, nekoliko polaznika je podijelilo svoje dojmove o organizaciji i realizaciji programa obuke:

Seminar je odlično organiziran i ovakav način učenja mi se sviđa. Koristan je i primjenjiv u mom budućem radu na izradi projektnih prijedloga.

 Hvala Vam na edukaciji, prenesenom znanju, za nas je itekako ponovo ovo bilo korisno.

Bilo je poučno, prvi put sam na nekom seminaru koji se bavi ovom tematikom. Naučio sam mnogo. Nadam se da će ih biti još sa ovom temom.

Kao neko ko je tek započeo u oblasti projekata, mislila sam da će mi biti skroz nerazumljivo i da neću ništa shvatiti ali trenerica je bila odlična i cijeli koncept sa predavanje, zadaćom i diskusijom me oduševio i zaista sam puno toga naučila i više nego sam očekivala. Tako da se radujem ponovnim obukama na ovu temu.

Sve pohvale za trud i rad, zaista kompleksna tema i vrlo zahtjevna. Uspjeli ste to spustiti na razumljiv nivo. Hvala.

Zahvaljujem se na ukazanoj prilici za proširenje znanja. Trenerica je odlično i veoma razumljivo prezentovala temu i zaista sam bolje shvatila sam ovaj koncept.