Regionalna konferencija "Antikoruptivni mehanizmi u službeničkom sistemu u BiH i zemljama regije"
Mjesto održavanja događaja: Sarajevo

Agencija za državnu službu Federacije BiH organizuje jednodnevnu Regionalnu konferenciju “Antikoruptivni mehanizmi u službeničkom sistemu u BiH i zemljama regije” u srijedu 16.10.2019. godine u Sarajevu, u skladu sa dnevnim redom koji možete pogledati ovdje

Predmetnu konferenciju organizuje Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Misijom OSCE u Bosni i Hercegovini.

Ciljevi planirane regionalne konferecije su jačanje institucionalnih kapaciteta uz modernizaciju sistema za upravljanje ljudskim resursima; etika i integritet službenika i analiza postojećeg zakonodavnog okvira; razmjena informacija o dobrim praksama i implementacija IT platforme za proces regrutacije; razmjena informacija o “merit based” sistemu u procesu zapošljavanja rukovodećih i ostalih državnih službenika uz uvođenje okvira kompetencija.

Uvažavajući komentare Evropske komisije, SIGMA-e i ReSPA-e o stanju službeničkog sistema u BiH i zemljama regije, Agencija je poduzela određene aktivnosti u cilju harmonizacije cjelokupnog službeničkog sistema u Federaciji BiH.

Prijava za učešće putem linka: on line prijava ili

https://docs.google.com/forms/d/1riJNCKmY07g8ufNgk1_AQpoKJJrGxvFMdMP-BkL9Gio/edit 


U slučaju da imate dodatnih pitanja oko registracije obratite se putem maila Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


Agencija obezbjeđuje jedno noćenje za učesnike čija je udaljenost veća od 100 km od mjesta održavanja konferencije u Sarajevu.

Za cjelokupnu organizaciju konferencije zadužene su:

Sanala Tojaga: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Samra Ljuca: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.